Kúpiť prilbu na motorku – e-shop

Sprievodca výberom
prilieb


Prilby na motorku  >  Náhradné diely na moto prilby

Náhradné diely na moto prilby

Aj helmy na motorku občas potrebujú výmenu. Po náraze alebo bežným opotrebovaním trpí mnoho súčiastok. Čo všetko môžete na helme vymeniť?

Motocyklová prilba je bezpochyby najdôležitejšou súčasťou výbavy každého motorkára.

Nosenie moto prilby je základným bezpečnostným prvkom. Moto prilba chráni hlavu pred nárazom a vďaka kvalitným materiálom a vnútornému polustrovaniu dokáže ustáť aj veľké otrasy po páde z motorky, alebo pri priamom náraze. Navyše je nosenie prilby povinné aj zo zákona (vyhlášky).

Aké náhradné diely potrebujete na moto prilbu?

Náhradné diely vyberáme podľa typu prilby. Teda kúpiť môžeme náhradné diely na integrálne helmy, na otvorené helmy alebo na off-road helmy.

Veľmi často sa dokupujú, alebo vymieňajú plexi (hľadie) do heliem. Náhradné plexisklo vyberajte vždy podľa vášho modelu prilby, alebo si nechajte poradiť od predajcu. Okrem tmavých, čírych alebo zrkadlových plexi sa dajú kúpiť aj vyhrievané plexi, v ktorého cene je aj nevyhnutná kabeláž.

Okrem náhradných plexiskiel môžete doplniť svoju výbavu aj o špeciálne fólie na hľadie. Napr. fólia s technológiou Pinlock skvelo funguje proti zahmlievaniu. Systém Pinlock je vyrobený z vlhkosť absorbujúcej fólie, ktorá je natiahnutá na vnútornej strane plexiskla cez samolepiace silikónové tesnenie po obvode. Fólia zaistí neustálu jasnú viditeľnosť. Zahmlievaniu môže zabrániť aj chránič dychu.

Kúpiť sa dá aj náhradný šilt na prilbu, ktorá slúži ako náhrada poškodeného šiltu ​​alebo pri zmene dizajnu.

Nahradiť môžete tiež slnečnú clonu, opäť vyberajte starostlivo podľa typu helmy.

Vylepšenie pre vašu helmu

Nielen náhradné diely, ale aj doplnky môžu prispieť k väčšiemu komfortu počas nosenia prilby. Komunikáciu so spolujazdcom vám zaistí moderný interkom s prevádzkou cez bluetooth.

A čo ďalej? Nahradiť na helmách sa dá takmer čokoľvek:

  • polustrovanie
  • tienidlo k prilbe
  • bradový chránič (deflektor)
  • šilty

Samozrejmosťou je sa o helmu starať a aspoň dvakrát ročne ju starostlivo vyčistiť, skontrolovať a poškodené súčiastky vymeniť. Prilba, samozrejme, nemá nekonečnú životnosť, podlieha takisto módnym vlnám, a tak sa raz za niekoľko rokov nevyhnete obstaraniu novej helmy.

Zdieľajte článok



Odporúčame prilby na motorku






Ďalšie novinky

Dámske prilby na motorku

Dámske prilby na motorku majú svoje špecifiká. Musia sa páčiť, padnúť dobre na hlavu a mať veľa vychytávok, ktoré ocenia často len ženy.

Náhradné diely na moto prilby

Aj helmy na motorku občas potrebujú výmenu. Po náraze alebo bežným opotrebovaním trpí mnoho súčiastok. Čo všetko môžete na helme vymeniť?

Prilbu si vždy dobre zapnite - nasadenie nestačí!

Podľa zákonných predpisov musí mať vodič aj spolujazdec za jazdy na motorke alebo mopede na hlave nasadenú prilbu. Avšak nielen nasadenú, ale aj dobre zapnutú. Našťastie moderné systémy zapínanie prilieb uľahčujú a sú zamerané na maximálne pohodlie jazdca.

všetky novinky