Kúpiť prilbu na motorku – e-shop

Sprievodca výberom
prilieb


Prilby na motorku  >  Akú helmu na štvorkolku?

Akú helmu na štvorkolku?

Na cestách aj v teréne dnes často stretnete štvorkolky. Sú symbolom voľnej jazdy, ale aj k nim patrí povinná výbava - vrátane helmy. Akú si vybrať?

Pri výbere prilby na štvorkolku sa riadite rovnakými zásadami, ako pri výbere akejkoľvek helmy na motorku.

  • vyberte správnu veľkosť, aby vám helma dobre sedela
  • vyžadujte helmu z bezpečnostnými atestmi
  • podľa stroja, na ktorom budete najviac jazdiť
  • ak chcete otvorenú helmu, musíte mať moto okuliare
  • helma by mala byť komfortná - odvetrávanie, clona proti slnku, jednoduché upínanie
  • potom je dôležitý materiál - najlacnejšie je termoplast, drahšie sú škrupiny, karbón ...
  • no a nakoniec si aj tak vyberáte podľa designu :-)

Špecifiká helmy na štvorkolku

Na štvorkolku si jazdci vyberajú zvyčajne prilby podobné takmer motokrosovým, alebo priamo helmy na motokros. Helmy na štvorkolky sú teda ľahké, typické sú bradovým deflektorom a doplneným šiltom. Nezabudnite, že štvorkolky podobne ako enduro, alebo motokros sú veľmi náročné športy, preto sa ani neoplatí šetriť na bezpečnosti.

Helmy na štvorkolky sú zvyčajne vyrobené z polykarbonátov, alebo zo sklenných vlákien. Odolný by mal byť aj náter heliem, pretože sa budete pohybovať v prašnom, bahnitom prostredí, často aj v daždi.

Tipy na helmu na štvorkolku - luxusná Nolan N53 Lazy Boy

Na štvorkolku sa hodia motokrosové prilby a to kvôli robustnej ochrane brady a spodnej čeľuste. Škrupina je vyrobená z polykarbonátu Lexan a helma je lakovaná tvrdeným lakom, ktorý sa len tak nezoškriabe. Šilt je samozrejme nastaviteľný. Vychytávkou sú spodné vetracie otvory, ktoré sú vybavené mriežkou, ktorá chráni proti nečistotám a k ústam jazdca tak prúdi odfiltrovaný vzduch. Interiér helmy je tvorený kvalitným materiálom Clima Comfort, ktorý je antialergénny a antibakteriálny.

Helmu kúpite za cca 200 eur.

Zdieľajte článok



Odporúčame prilby na motorku






Ďalšie novinky

Dámske prilby na motorku

Dámske prilby na motorku majú svoje špecifiká. Musia sa páčiť, padnúť dobre na hlavu a mať veľa vychytávok, ktoré ocenia často len ženy.

Náhradné diely na moto prilby

Aj helmy na motorku občas potrebujú výmenu. Po náraze alebo bežným opotrebovaním trpí mnoho súčiastok. Čo všetko môžete na helme vymeniť?

Prilbu si vždy dobre zapnite - nasadenie nestačí!

Podľa zákonných predpisov musí mať vodič aj spolujazdec za jazdy na motorke alebo mopede na hlave nasadenú prilbu. Avšak nielen nasadenú, ale aj dobre zapnutú. Našťastie moderné systémy zapínanie prilieb uľahčujú a sú zamerané na maximálne pohodlie jazdca.

všetky novinky